Veleposlaništvo RS Haag /Konzularne informacije /Sprememba naslova prebivališča /

Sprememba naslova stalnega prebivališča

Spremembo naslova prebivališča lahko uredite po elektronski pošti. Pošljite nam elektronsko sporočilo in poslali vam bomo ustrezen obrazec. Vloga je prosta takse.  Za mladoletne osebe je poseben obrazec. Podpisati ga morata oba starša.

Prosimo, da izpolnite in podpišete obrazec ter nam ga skeniranega vrnete ali nam ga pošljete po pošti. Izpolnjen obrazec služi kot dokument, zato ga prosim pravilno in čitljivo izpolnite.

Po slovenski zakonodaji si mora oseba po odjavi stalnega prebivališča v določenem roku urediti vpis spremembe v identifikacijske dokumente oziroma jih zamenjati, kot to določajo posamezni področni zakoni, in sicer osebno izkaznico in potni list najkasneje v 30 dneh.

Dokumentov za avto ne morete obnoviti na Veleposlaništvu. Svetujemo, da se o postopkih informirate pri svoji nizozemski občini ali pri ustanovi RDW (Road Transport Agency), ki je na Nizozemskem pristojna za izdajo vozniških dovoljenj.

Ob tem svetujemo, da uredite tudi svoj status davčnega (ne)rezidenta RS. Več informacij dobite na uradni spletni strani finančnega urada Republike Slovenije (FURS) ali pri lokalnih izpostavah FURSA.