Veleposlaništvo RS Haag /Novice /
08.11.2016  

Dogodek društva VTIS "Slovensko znanje v tujini"

V soboto, 5. 11. 2016, je Društvo VTIS v rezidenci VP Kirna organiziralo dogodek z naslovom "Slovensko znanje v tujini", katerega osnovni namen je bil predstavitev nekaterih slovenskih izobražencev in njihovih aktivnosti na Nizozemskem.  

Dogodka se je udeležilo približno 50 povabljenih gostov, predvsem Slovencev, ki študirajo oz. so zaposleni na Nizozemskem. Goste je uvodoma nagovoril VP Kirn, sledile pa so predstavitve dr. Aljaža Uleta, docenta na Univerzi v Amsterdamu in izrednega profesorja na Univerzi na Primorskem, Nežke Figelj, asistentke pri evropski poslanki Isabelli de Monte v Evropskem parlamentu, Matjaža Maletiča, doktorskega kandidata s področja financ na Univerzi Tilburg, in Andreja Kržiča, ki je zaposlen na Evropski vesoljski agenciji.  

V drugem delu je bila razprava osredotočena na različne možnosti za zagonska podjetja na Nizozemskem. V tem delu sta se predstavila Johan Manshand, doktorski študent in startup podjetnik, in častna konzulka Slovenije na Nizozemske, Karin van Rooyen. 

Dogodek je s pevskim nastopom popestrila jazz pevka Tjaša Fajdiga, študentka na Konzervatoriju v Amsterdamu. Po koncu uradnega dela dogodka pa je sledilo sledilo druženje ob pijači in prigrizkih. 

Več o društvu VTIS in njihovih aktivnostih si lahko preberete na naslednji povezavi: www.drustvovtis.si